• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екологічна робота на уроках інформатики в Огульцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів продовжується!

Екологічна робота на уроках інформатики в Огульцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів продовжується!

2013-03-18

/Files/images/DSC05648.JPG

Хочете серветку в подарунок або куди подіти пластикові пакети?

"В Інтернеті можна знайти все" - під таким девізом проходить знайомство учнів Огульцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з темою "Пошук інформації в Інтернеті" на уроках інформатики та заняттях гуртка "Юний інформатик". Звернувши увагу на матеріали, що описують технології використання вторинної сировини - пластикових пакетів, учні Огульцівської школи почали на практиці здійснювати екологічну роботу. В умілих руках дівчат пакети, які у великій кількості викидаються на смітник, перетворюються у практичні і красиві речі.

При виготовленні серветок з використанням даних технологій використовується відразу дві пластикові нитки, одна з яких - з тонесеньких кульочків, яких в Україні треба утилізувати по 5 мільярдів щороку. А ми їх на одну серветку використовуємо з десяток. Екологічна ситуація особливо погіршилась саме через них. Тож закликаємо: не викидайте бездумно все у смітник, подумайте, як скористатися з того, що пластику зносу нема, щоб він не руйнував нашу екологію, а продовжував приносити користь!

утилізація пакетів

Проявивши творчий підхід, до дня Святого Валентина майстрині (дівчата з 9-11 класів Огульцівської ЗОШ І - ІІІ ступенів) почали виготовляти у серветки формі сердечок, а до Міжнародного Жіночого дня - у вигляді вісімки. Якщо хочете мати красиве кашпо, не обов'язково витрачати купу грошей - дешевше і цікавіше виготовити його власноруч, оригінальне і неповторне!

Керівник гуртка і вчитель інформатики Будюкова Віра Григорівна прилучає і працівників школи до мистецтва рукоділля, пропонуючи не лише схеми до серветок і скатертин, а й власні вироби для зразка та заохочення.

Серветка-сердечко

/Files/images/eco-organajzer.png Кашпо з орхідеями-метеликами з пластикових пакетівСумка з фіолетових пакетівСкатертина з пакетівСкатертина з пакетів/Files/images/img785.jpg

оригінальне кашпо

серветка на полірований стіл

/Files/images/eco-salfetka5.png/Files/images/eco-salfetka1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.