• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Свято в Огульцівській школі «До 110-ї річниці з Дня народження О.Ю.Коржа – письменника, художника, гравера, нашого земляка»

Свято в Огульцівській школі «До 110-ї річниці з Дня народження О.Ю.Коржа – письменника, художника, гравера, нашого земляка»

2013-04-05

На ювілеї \

Сьогодні в Огульцівській ЗОШ І – ІІІ ступенів відбувся вечір «До 110-ї річниці з Дня народження Олександра Юхимовича Коржа – письменника, художника, гравера, нашого земляка». Гостями свята були: письменник, енциклопедист, автор «Валківської енциклопедії» Іван Максимович Лисенко з Києва, почесні жителі села Огульці Майя Тимофіївна Столярова та Олександр Степанович Холодний, донька Олександра Юхимовича Олена Олександрівна Лютенко, його внук Віктор Юліанович Корж, правнук Максим – з Харкова та огульчанин Віталій Дмитрович Моісеєв, онук сестри Коржа Олександри, Л.М. Вільхівська - представник Валківського краєзнавчого музею. Шановних гостей приємно вразили чуттєво виконані учнями школи вірші письменника, а також українські народні пісні і запальні танці. Іван Максимович Лисенко розповів, що довгий час дружив з Олександром Юхимовичем, видав дві книги – вибрані твори Олександра Коржа «Шуміти прошу листя» та «Поет зболеного серця. Олександр Корж у спогадах і матеріалах». Присутні з великою увагою слухали спогади Ольги Олександрівни про батька, розповіді Віктора Юліановича та Максима про родину Коржів і роздуми про життя. Протягом всього свята демонструвалася комп’ютерна презентація, яка ілюструвала розповіді учнів про життя і творчість Олександра Юхимовича Коржа. Від сьогоднішнього свята залишаться в серцях тепло і в пам’яті приємні спогади. А в планах на майбутнє – створення музею Коржа і видання всіх його творів. (Дивіться на сторінці «Файловий архів»)

Кiлькiсть переглядiв: 144

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.