• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Участь_огульчан_у_"Других Грабовськиї читаннях"

Участь_огульчан_у_"Других Грабовськиї читаннях"

2017-09-11

Ситник Людмила та Жван Ірина  розповідали про полковника Певному на Других Грабовських читаннях, 11.09.2017

11 вересня 2017 року наша школа взяла участь у науково-практичній конференції "Другі Грабовські читання", яка була організована сектором культури і туризму Валківської районної державної адміністрації, районним комунальним закладом «Валківський краєзнавчий музей» у співпраці з інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Рильського НАН України та інститутом декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. М. Бойчука.

Конференція проходила на вшанування пам’яті видатного українського поета, публіциста, перекладача, громадського діяча Павла Арсеновича Грабовського (1864-1902), присвячена 115-річчю з дня його смерті та 25-річчю від часу заснування Валківського краєзнавчого музею.

Вшановуючи пам’ять Павла Грабовського, ми разом з іншими учасниками конференції зранку поклали квіти до пам’ятника цій видатній особистості, що у м. Валки.

На цей захід ми були запрошені директором РКЗ «Валківський краєзнавчий музей» Тамарою Вікторівною Поліщук, яка була на конференції ведучою. Вона також ознайомила всіх з доповіддю «Вшанування пам’яті Павла Грабовського у Валках».

Чайка Світлана Миколаївна, провідний бібліограф Валківської районної бібліотеки, виступила з темою: «Петро Панч – ініціатор встановлення пам’ятного знаку П. А. Грабовському у Валках».

Вільхівська Ліляна Миколаївна, науковий співробітник музею познайомила всіх з доповіддю «Символіка валківської старовинно вишивки».

Панченко Микола Миколайович, завідувач відділом природи РКЗ «Валківський краєзнавчий музей» ознайомив усіх з темою: «Гончарство на території древньої Валківщини».

Доповідь "Герой Першої світової війни Костянтин Певний і його родовід" на цій конференції здійснили Жван Ірина та Ситник Людмила, учениці 11 класу Огульцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Дуже цікаво було співпрацювати на конференції зтакими спеціалістами з Києва як Боса Любов Григорівна, ст. наук. співробітник «Українського етнологічного центру» ІМФЕ НАН України, канд. іст. наук, Босий Олександр Георгійович, завідувач кафедри графічного дизайну Інституту декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. М. Бойчука, канд. іст. наук, Іванчишен Віталій Романович, мол. наук. співробітник «Українського етнологічного центру» ІМФЕ НАН України, канд. іст. наук, Ярова Аліна Віталіївна, мол. наук. співробітник «Українського етнологічного центру» ІМФЕ НАН України, к.іст. н.

Ситник Людмила та Жван Ірина розповідали про полковника Певному на Других Грабовських читаннях, 11.09.2017

На конференції виступали також учні з Валківського ліцею, Валківської та Баранівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Новомерчицього НВК, які підготували свої виступи в рамках етнолоічного практикуму «Рід. Дім. Ландшафт. Пам’ять».

Нам було особливо приємно, що наші Огульці згадувалися в доповідях як слобода, в якій здавна проводилися слобожанські ярмарки, і в розвиток освіти на Валківщині здійснили значний внесок, і церкву нашу згадували – Покровський храм Покрови Пресвятої Богородиці.

Ми гордимося славною історією і сьогоденням наших улюблених Огульців!

Завершився захід виступом троїстих музик у супроводі старовинних народних інструментів під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Губського «Шедеври українського народного мистецтва».

Ми зрозуміли, що кожна справа стає видатною, коли її виконують справжні майстри!
Кiлькiсть переглядiв: 317

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.