ДЕНЬ СЕЛА ОГУЛЬЦІ

2018-09-08

День села Огульці-2018

Сьогодні в Огульцях пройшли урочисті заходи на честь 75-ї річниці з дня визволення села від німецько-фашистських загарбників, які традиційно з покладання квітів полеглим розпочалися мітингом-реквіємом за участю громадськості села, в тому числі й учнів Огульцівської школи.

День села Огульці-2018

Старшокласники 10-11 класів віддали дань полеглим за наш край у почесному караулі біля Огульцівської братської могили, кращі учні середніх класів висловили свої слова подяки з трибуни - разом з почесними людьми, які виступили на мітингу: Веретильник Аллою Олександрівною, Огульцівським сільським головою, Яциною Юрієм Дмитровичем - заступником голови Валківської районної ради, районним депутатом від Огульцівської громади, представниками народного депутата України Олександра Миколайовича Біловола.

День села Огульці-2018

Традиційно в цей же день відзначається День села Огульці, який продовжує лік села від заснування Огульцівської слободи разом з Валками у 1642 році, про що свідчать архівні записи. Правда, з цього приводу відбулась невеличка плутанина - бо і на Гербі та Прапорі огульцівської громади, і на пам'ятному знакові на в'їзді в село записаний рік заснування села 1646-й. Ми вважаємо, що становлення села дійсно могло продовжуватися навіть і не чотири роки, а й набагато більше, якась із архівних згадок датує певну особливу подію в історії Огульців і за 1646-й рік. Однак вже селу понад 370 років!!! Хай воно живе і процвітає многії літа!

День села Огульці-2018Біловол О.М. та ансамбль "Релакс" на сцені Огульцівського СБК ім.Т.Г.Шевченка

В дарунок від народного депутата України Біоловола О.М. огульчани отримали шикарний виступ ансамблю "Релакс" у Огцльівському будинку культури ім. Т.Г.Шевченка. Після виступу ансамблю концерт продовжили аматори села.

День села Огульці-2018

День села Огульці-2018Ансамбль Огульцівського сільського будинку культури ім. Т.Г.Шевченка виконує пісню "Українська душа"

А потім біля будинку культури розпочалося народне гуляння з традиційною польовою кашею та іншими традиційними стравами нашого села, іграми та розвагами. Тож село живе і подовжує свій лік, цінуючи традиції і давні звичаї українців.

Кiлькiсть переглядiв: 180

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.