4 квітня - Міжнародний день Інтернету

2014-04-04

День Інтернету

Святкуємо разом!

Міжнародний день Інтернету— святкується 4 квітня — у день смерті святого Ісидора Севільського, покровителя учнів та студентів, який створив першу в історії енциклопедію«Etymologiae»в 20 томах. Також дата 4.04 дуже схожа на помилкуHTTP 404.

У1998 роцікатолицька церквавизнала всесвітню мережу скарбницею людського знання

У1999 роцібули представлені кандидати на посаду заступника Інтернету— Святий Ісидор, святаТеклаі святийПедро Регаладо.Ватикандосить довго вибирав між кандидатами і тільки2000-мупочав схилятися до думки, що кращим покровителем Мережі буде святий Ісидор.Ісидор Севільский став тимчасовим покровителем. Аргументуючи своє рішення призначити саме цього святого покровителем інтернету,Іоанн Павло IIсказав, що інтернет— це і є свого роду енциклопедія людських знань. Крім того, саме Ісидор Севільський вперше застосував у своїй праці систему перехресних посилань, віддалено нагадує гіперпосилання, використовувані в Мережі.

На початку лютого 2001 року з'явилася інформація (з посиланням на голландського єпископа Антоона Хуркманса) про те, що святим покровителем користувачів Мережі Папа Римський Іоанн Павло Другий обрав святого Ісидора Севільського. Розглядалися кандидатури святої Рити Каскійской,батька Пія,апостола Пилипаі навітьархангела Гавриїла. Проте офіційно це рішення так і не було оголошено. Більше того, Ватикан оголосив про висунення ще однієї кандидатури на посаду святого покровителя Інтернету— святого мученикаТита Брандзми, вбитогонацистамив1942році вконцтаборі Дахау.

У2001 роціз благословення римо-католицької церкви в Інтернеті був відкритий сайтwww.santibeati.it, де кожен зміг проголосувати за того чи іншого претендента на пост покровителя Інтернету. Результати голосування— перша «шістка» святих, а також всі запропоновані імена— повинні були бути передані до Ватикану. Разом з цим повідомлялося, що папський престол поки зберігав мовчання з приводу самої ідеї призначити покровителя всесвітньої мережі, офіційно ініціатива ніяк не коментувалася і не підтверджувалися повідомлення, згідно з якими святий вже обраний.

День Інтернету

Кiлькiсть переглядiв: 198

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.