Похід руслом річки Огульці

2014-08-07

Учні 8 класу в поході по рідному краю Учні 8 класу в поході рідним краєм

5-6 серпня 2014 року учні 8 класу Огульцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом зі своїм класним керівником Янковською Н.Т. здійснили цікавий похід по рідному краю «Руслом річки Огульці». Вперше про річку Огульці зустрічаються записи в архівних документах про Огульці.

Зараз річки в явному вигляді немає, а є низка ставків: Калінінський, Черемушнянський. В залежності від пори року ті від посушливості літа ця річечка змінює своє русло, інколи навіть пересихає. Але джерела її русла збереглися. Одне із замулених джерелець учні знайшли і з захопленням розчистили, обклали камінням у вигляді кринички і дно посипали піском – щоб зручніше було підійти і напитися холодної, прозорої, чистої джерельної води.

Криничка біля річки ОгульціКриниця в руслі річки Огульці, облаштована учнями

Задоволення від подорожі буває не тільки тоді, коли береш від природи щось для себе, але навіть більше, коли їй віддаєш, допомагаєш. Так учні спочатку навели порядки на березі Калінінського ставка, очистивши його від наслідків відпочинку «горе-туристів», очистили місце купання.

Похід руслом річки ОгульціКалінінський ставок

Оскільки відпочинок – це перш за все оздоровлення, знайомство з історією рідного краю, отримання задоволення від спілкування з природою і порції адреналіну. Усе почуте дивувало: і плескіт риби у ставку, і спів лісового пташиного хору, і повалені дерева неначе невідомим велетнем… Все було в задоволення: і запахи польових трав, і смак їжі з димком, і страшні історії біля нічного вогнища…

Похід руслом річки Огульці

На все життя запам’ятається і купання в ставку досхочу, і купання під «фонтаном» дамби. Найбільшого адреналіну учні отримали під час проходження по тунелю дамби (більше 10 метрів), та ще й вночі, а потім – нічне купання під потоком-фонтаном. Такого не забудеш!

Фонтан під дамбою Калінінського ставкаФонтан під дамбою Калінінського ставка

Кiлькiсть переглядiв: 158

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.